Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
30

 
Το να συμπληρώνει ένα πολιτιστικό σωματείο της ελληνικής περιφέρειας 30 χρόνια ζωής και δράσης, μέσα στις γνωστές σε όλους μας συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, ασφαλώς και αποτελεί σημαντικό σταθμό για τα μέλη του αλλά και για την πόλη που το φιλοξενεί.
Πραγματικά χαίρομαι που απ τα 30 χρόνια δράσης του ΦΟΜ, στα 25 (απ τη θητεία μου ως Νομάρχης Λέσβου το 1983) είχα την ευκαιρία να γνωρισθώ και να συνεργασθώ με τα μέλη του και να διαβώ πολλές φορές τις σκάλες του εντευκτηρίου του Ομίλου.
Χαίρομαι ακόμη που οι προσπάθειές μου για να στηριχθεί και ενισχυθεί ο ΦΟΜ απέδωσαν καρπούς. Ως Υφυπουργός Πολιτισμού βοήθησα στη ριζική ανακαίνιση και μετατροπή σε πολυχώρο πολιτισμού και τέχνης το κτίριο που στεγάζεται σήμερα ο ΦΟΜ κι έτσι απέκτησε η Μυτιλήνη ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο (θεάτρου, κινηματογράφου, εκθέσεων κλπ) στη στιγμή μάλιστα που ήταν κλειστό λόγω επισκευών το Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Αργότερα ως Υπουργός Αιγαίου εξασφάλισα σημαντική οικονομική ενίσχυση στο Σωματείο και εκταμιεύθηκαν από τότε στο ταμείο του 40 εκατ. δρχ. ως πρώτη συνεισφορά στην αγορά κατάλληλου κτιρίου που να εξυπηρετεί τις δραστηριότητές του. Δυστυχώς, από όσα γνωρίζω, μέχρι σήμερα δεν κατέστη εφικτός ο στόχος της απόκτησης ιδιόκτητης στέγης. Είναι πραγματικά λυπηρό, που τέσσερα χρόνια τώρα, η Πολιτεία, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, δεν κατόρθωσε να διαθέσει τους συμπληρωματικούς χώρους που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η όλη δράση. Ας είναι. Μακάρι οι αρμόδιοι σήμερα να συνειδητοποιήσουν την πραγματική ανάγκη και το έλλειμμα σε υποδομές πολιτισμού που έχει η Μυτιλήνη και να υποστηρίξουν τον προγραμματισμό του Ομίλου.    
Σε όλα τα μέλη του ΦΟΜ και ιδιαίτερα στον ακούραστο πρόεδρό του, τον αγαπητό φίλο Περικλή Μαυρογιάννη εκφράζω δημόσια συγχαρητήρια, για την επιτυχημένη 30χρονη πορεία τους και προσφορά τους στην υπόθεση του Πολιτισμού.
Όπως πάντα, μένω στη διάθεσή σας πρόθυμος να υποστηρίξω τη δουλειά σας, οπόταν κι αν χρειασθείτε τις υπηρεσίες μου.